///

Polatlı için Deva’sa projeler açıkladı.

Polatlı için Deva’sa projeler açıkladı.

 

Yayın: 25 Mart 2024-16.07/Güncelleme:25 Mart 2024- 16.07

yenidunyagazetesi.com
Ankara/ A. Merve AKYÜREK- 

Deva Partisi’nin Polatlı Belediye Başkan adayı Sadık Serhat Uğurlu, Polatlı’nın tüm sorunlarına çare olacak projeler açıkladı.

Uğurlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Rahmetli babamın da müdür olarak görev yaptığı Tanzim Satış mağazalarını Polatlımıza tekrar kazandıracağız.

Polatlı için UĞURLU olacak” ifadelerini kullandı.

“Sorunları biliyoruz ve çözmek için geliyoruz” diyen Uğurlu’nun projeleri arasında devasa projeler yer alıyor.

İşte, Deva Partisi Polatlı Belediye Başkan adayı Sadık Serhat Uğurlu’nun projeleri:

GENÇ VE ÜNİVERSİTE ŞEHRİ POLATLI

Gençlerimizin kaygılarının farkındayız, onları bu kaygılarından gelecek adına kendi gelişimlerini sağlayacak imkânları sunacak Türkiye Cumhuriyetinin yeni yüzyılında onlara yön verecek projelerimizle onların dertlerine deva olacak merkezlerimizle geliyoruz.

GENÇLİK MECLİSLERİ (GENÇLER YÖNETİYOR)

Gençlerimizin temel beklentisi onların sesine kulak verilmesi, bu amaçla onları dinleyeceğimiz söz hakkı ve yönetime katılma hakkını kullanabilecekleri çocuk, kadın ve gençlik merkezlerimizi aktif olarak kullanacağımız meclislerimizi kuracağız.

POLATLI KÜLTÜR VE SPOR AKADEMİSİ

Gençlerimizin en büyük sorunlarından birisi olan geleceklerine yön vermesini sağlayacak, onlar için her türlü sosyal aktivitenin yer aldığı kültür kurslarını barındıran,yılın her günü açık olan, sertifikalı eğitimlerin olacağı ve sporun her alanında eğitim alarak kişisel gelişim ve hobilerini geliştirebilecekleri Polatlı Kültür ve Spor akademimizi

kuracağız.Hemşehrilerimizin kullanımına sunulacak buz pateni pisti başta olmak üzere çeşitli spor aktivitelerinin yapıldığı alanlar inşa edeceğiz.Gençlerimiz ve çocuklarımız için semt halı sahaları yapacağız.Semt kütüphaneleri kuracağız.Okçuluk başta olmak üzere diğer talep olan çeşitli branşlarda eğitim merkezleri kurarak gençlerimize sosyal aktivite alanları sağlayacağız.

POLATLI YAZILIM ve TEKNOLOJİ MERKEZİ

Eski belediye binası çatısı altında gençlerimiz için yazılım eğitimleri,robotik kodlama ve teknoloji eğitimlerinin verileceği,Polatlı Yazılım Merkezini kurup gençlerimizin gelişimlerine ve kendilerini geliştirmelerine  destek vereceğiz.

POLATLI GENÇ KARİYER MERKEZİ

Gençlerimiz için kariyer ve rehberlik merkezi kurarak gençlerimizin kendi geleceklerine yön vermesi sağlayacağız.

BAŞARILI GENÇLERİMİZ İÇİN BURS İMKâNI

Üniversiteyi kazanan her gencimizin ilk harçlığı ve üniversiteye gidiş bileti belediyemiz tarafından sağlanacak.Aynı zamanda yıl içerisinde başarılı gençlerimiz için burs imkanını getireceğiz.

POLATLI ÜNİVERSİTESİ HAYAL OLMAYACAK

Polatlı’nın bir üniversite şehri olarak anılması için belediye olarak tüm olanakları  kullanacağız.

Polatlı Üniversitesi bir hayal olmaktan çıkarılarak üniversite için gerekli alt yapı çalışmaları bina ve yurt için gerekli alanların oluşturulmasını sağlayacağız.

Üniversite için gelecek olan gençlerin ihtiyacı olan sosyal ve kültürel alanları ivedi olarak hayata geçireceğiz.

KADIN ŞEHRİ POLATLI

Polatlı da yaşayan kadınlarımızın her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünüyoruz.  Onların kaygılarının farkındayız  ve isteklerini  yerine getirmek için hazırladığımız projelerimiz.

Polatlı da kadınların kendilerini huzur içinde hissettiği güven ortamında vakitlerini geçirecekleri bir şehir vaad ediyoruz.

KADIN KOOPERATİFLERİ VE ÜRETİM MERKEZLERİ

Kadınlarımızın kendi potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri üretim ve eğitim merkezleri kuracağız. Bu merkezlerde üretilen ürünlerin gelire dönüşebileceği kadın kooperatiflerimizin sayısını ve mekanlarını arttıracağız. Bu mekanlar sadece üretim bazlı olmayacak ,kadınlarımız boş zamanlarında buralarda sosyalleşebileceği cafe tarzı mekanlar oluşturacağız.

ANNE ÇOCUK OYUN KAMPÜSLERİ VE KREŞLER

Kuracağımız bu mekanlar üretim atölyelerimiz bünyesinde yer alacak eğitim alan kadınlarımız çocuklarını bu mekanlarda kuracağımız kreş ve oyun alanlarında huzur içinde emanet ederken kendilerinin de sosyalleşebilecekleri vakit olacak.

HANIMELİ ÇARŞILARI

Kooperatiflerimizde ve üretim atölyelerimizde ürettikleri ürünleri şehrin belirli noktalarında oluşturacağımız hanımeli çarşılarında ve oluşturacağımız e Pazar portalında satış yaparak aile bütçelerine katkı sağlayabilecekler.

POLATLI HANIMELİ KAFELERİ

Kuracağımız bu kafelerin bünyesinde kadınlarımız mahalle günlerini ve buluşmalarını yaparken  aynı zamanda kütüphane,spor salonu ,diyetisyen hizmetleri, çocuk eğitimleri ,kültürel kurslar ve kültür turları olan aktivite mekanları olacak.

KADINLARIMIZ İÇİN PEMBE HALI SAHA

Spor ve futbol sevenler kadınlarımız için onların kendilerine özel halı saha yapacağız.Bu halı sahalar aynı zamanda bir kompleks içerisinde yer alacak olup,kadınlarımız huzur içerisinde rahatça sporlarını yapabilirken ,aynı zamanda çocuklarının vakit geçirebileceği çocuk oyun alanlarını inşa edeceğiz.Bu sayede kadınlarımız ve çocuklarımız nitelikli vakitler geçirerek sosyalleşecek.Talep gelmesi durumunda bunu diğer branşlar için de yaygınlaştıracağız.

Kadınlarımızın en büyük taleplerinden biri de karanlık cadde ve sokakların aydınlatılması,karanlık cadde ve sokak bırakmayacağız.Bunun için ilgili kurumlarla koordineli olarak çalışacağız ve ışıl ışıl güvenli bir şehir inşa edeceğiz.

KADINLARA ÖZEL SPOR MERKEZLERİ

Kadınlarımız için spor aktiviteleri, diyetisyen hizmeti ve psikolojik danışma hizmetleri sunarak, onların bu hizmete erişebilecekleri alanlar oluşturacağız.

ÇOCUK ŞEHRİ POLATLI

Çocuklarımızın bu şehirde yaşadıkları için çok mutlu olacakları  bir çocuk dostu  şehir inşa edeceğiz. Bunun için yapacağımız çocuk projelerimiz.

TEMATİK ÇOCUK PARKLARI

Çocuklarımız için farklı mahallelerimizde tematik parklar inşa edeceğiz. Bu parklarda çocuklarımız kendilerini geliştirecek ve doğayla iç içe keyifli zamanlar geçirecekler,bu sayede telefon ve tablet bağımlılığının önüne geçmek için çaba sarfedeceğiz.

ÇOCUK SOKAKLARI

Bu mekânlarda çocuklarımız hem eğlenecek hem de öğrenecekleri kurs, etüt merkezleri semt kütüphaneleri yer alacak.Kodlama, yazılım, akıl oyunları eğitimlerinin ve oyun atölyelerinin olacağı bu mekânlarda çocuklarımız yazılım ve teknoloji merkezlerimize hazırlık eğitimi alacaklar.Çocuklarımız için trafiğe kapalı ,oyun oynayacakları sokaklar oluşturacağız.

GÜVENLİ PARKLAR PROJESİ

Çocuklarımızın oyun alanları 7/24 kamera sistemleri ile takip edilecek ve ışıklandırılacak.

  İÇİLEBİLİR TEMİZ SU SEBİLLERİ

Her okulumuzda çocuklarımızın temiz su içecekleri sanayi tipi su sebilleri kurulumunu yapacağız.Bu sayede hem velilerimizin ekonomilerine katkı sağlayacak ,hem de çocuklarımızın sağlığını koruma altına alacağız.

MEYVE BAHÇELERİ

Çocuklarımız için mahalle parklarımızda meyve bahçeleri oluşturacağız.Buralarda yetiştirdiğimiz ürünleri çocuklarımızla birlikte hasat edeceğiz.Bu sayede hem ağaç sevgisi hem de çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza aşılayacağız.

HAYVAN DOSTU POLATLI

Hayvan dostu şehir sloganı ile gerek sahipli gerekse sahipsiz hayvanlarımız için projelerimiz;

HAYVAN BARINAKLARI

Mevcut barınaklarımız rehabilite edilecek . Barınaklarda görevlendirilecek personeller için hayvan sever derneklerimizle iletişim halinde olacağız onların görüşlerine önem vererek personel istihdamı yapacağız.Bu sayede barınaklarda hem geçimini sağlayan ,hem de hayvansever personeller bulunacak,bunun bir diğer faydası da hayvan dernekleri barınaklar üzerinde oto kontrol sağlamış olacak.Barınaklara kamera sistemi döşeyeceğiz bu sayede hayvanseverler 7/24 barınakları kontrol edebilecekler.Barınakta sahiplenme modeli ile hayvanseverler sahiplendikleri hayvanları barınakta takip edebilecek,ziyaret edecek, onunla vakit geçirebilecekler .

HAYVAN HASTANESİ KURACAĞIZ

Hayvan barınaklarımız bölgesinde kuracağımız hayvan hastanesi sayesinde barınaklarımızdaki hayvanlarımız ve sahipli hayvanlarımız için hastanemizde hizmet vereceğiz.

HAYVAN OTELİ

Hayvan severlerin ihtiyaç duyduğu zamanlarda hayvanlarını emanet edebilecekleri hayvan otelimizi işler hale getireceğiz.

HAYVAN OYUN PARKLARI

Hayvanlarını gezdiren hayvan severlerin onlarla vakit geçirebilecekleri hayvanlarının çevredekilere zarar vermeden zaman geçirecekleri özel hayvan parklarını yapacağız.Bu sayede hem hayvanseverler  sporlarını yapabilirken aynı zamanda can dostlarımız da kendilerine ayrılan alanda serbestçe dolaşabilecekler.

TİCARET ŞEHRİ POLATLI

Doğu ile batının birleşme yolunda yer alan ticaret şehri Polatlı için yapacağımız projelerimiz şehrimize değer kattığı gibi örnek şehir olma yolunda ilerleyeceğiz.

POLATLI FUAR VE ETKİNLİK ALANI

Bir çiftçi, tarım, sanayi ve ticaret şehri olan Polatlı’yı Türkiye’nin sayılı fuar merkezlerinden biri haline getirmek adına Ticaret Borsamız, Ticaret Odamız, Ziraat Aletleri Esnaf Odası ve Ziraat Odası ile Koordineli olarak Uluslararası Tarım Fuarları yapacağız. Bunun için yeni belediye binamız yanında yer alan stadyum,Esentepe Pazar Yeri,Kamyon Parkı ve Otogarın yer aldığı alanda şehrimize yakışır bir kent meydanı fuar ve gösteri merkezinin de içinde yer alacağı Polatlı Fuar ve Etkinlik Alanı inşa edeceğiz.

Bu alanın alt katı otopark üst katları ise fuar etkinlik ve gösteri alanları, iş merkezlerinden oluşacak. Bu alanımızda 13 Eylül Sakarya Zaferi Kutlamaları ve Uluslararası Gordion Şenliklerini de yapabileceğimiz daha geniş ferah ve nezih bir alanımız olacak.

YENİ SANAYİ SİTESİ GÜVENLİK SORUNU

Yeni Sanayi Sitesinde giriş çıkışların kontrol altına alınabildiği yalnızca birkaç farklı noktadan ve güvenlik kontrolü ile giriş çıkışların yapıldığı Osb benzeri nizamiye noktaları ile sanayi esnafımızın güvenlik sorununa çözüm bulacağız.

TARIM VE ÇİFTÇİ ŞEHRİ POLATLI

Kırsal mahallelerimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla belediyemiz bünyesinde oluşturacağımız ekiplerimiz ile çiftçilerimizin sorunlarına çözüm getirecek proje ekiplerimiz ilçe tarım ve ziraat odası ile koordineli olarak çalışacak ve bünyemizde bulunan ziraat mühendisleri ve veterinerler ile birlikte daha verimli ürün ve hayvan yetiştirmelerini sağlayacağız.

ÇİFTÇİ ÇÖZÜM MASASI

Kırsal mahallerimiz için ivedi ihtiyaç gördüğümüz her konuda istişare ederek hızlı çözüm üretmek adına Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar müdürlüğümüz bünyesinde ÇİFTÇİ ÇÖZÜM MASASI birimini oluşturacağız. Bu birim sayesinde her türlü destek ve proje öncesinde çiftçilerimize bildirilerek daha profesyonel olarak projelerin hazırlanması ve takibi sağlanacak. Çiftçilerimizin alanlarında eğitim alması fuarlara katılması ve teknolojiyi takip etmesini sağlayacağız.

PROJE VE DESTEK 

Oluşturmuş olduğumuz bu ekipler aynı zamanda çiftçilerimizin profesyonel olarak IPARD,TKDK,Bakanlık ve Avrupa Birliği Fonlarından yapacakları projeler ile destek almaları için her türlü proje ,etüt ve diğer konularda ücretsiz olarak destek sağlayacağız.

EKİPMAN DESTEKLERİ

Kırsal mahalleler kendi içinde gruplandırılarak bu mahallelerin kullanımı için taş toplama makineleri, tohum eleme makineleri, hayvan gübresi serpme makineleri alınacak ve Çiftçi Çözüm Masamız aracılığıyla bunların muhtarlarımız ile yapılacak planlama neticesinde çiftçilerimizin hizmetine ivedi şekilde sunacağız.

SULAMA DESTEK VE PROJELERİ

Su sorunu yaşayan kırsal mahallerimizin ivedi şekilde sorunlarını çözmek adına ASKİ, DSİ ile proje geliştireceğiz. Zaman alacak projelerde ise ivedi olarak belediyemiz imkanları ile gerekli jeolojik etütler ve izinler alınarak Derin Kuyu Su sondaj Çalışmaları yapılarak kısa sürede çözüm üreteceğiz.

Çiftçilerimiz için en büyük sorunlardan biri olan kuraklık ve bunun beraberinde ortaya çıkan sulama maliyetlerini en aza indirmek adına gölet projesi imkânı olan yerlerde gölet ,olmayan yerlerde sulama sistemleri ve enerji maliyetlerini düşürmek adına belediye öncülüğünde kurulacak kooperatifler aracılığıyla güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlayarak çiftçilerimizin hizmetine sunacağız.

ÇİFTÇİ KOOPERATİFLERİ

Belediye öncülüğünde kooperatifler kurularak ürünlerin kooperatif aracılığı ile dış pazarlara açılmasını sağlayacağız.

KAMERA SİSTEMLERİ

Kırsal tüm mahallelerimiz kamera sistemleri ile giriş ve çıkışları kontrol altına alınacak hırsızlık ve güvenlik anlamında vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu yaşamasını sağlayacağız.

KÖY ODALARI

Polatlı İlçesi Köylere Köy Odası Projesi:

İlçemizde 2014 yılından önce 82 adet köyümüz bulunmaktaydı. Bu tarih itibariyle bu yerleşim yerlere mahalle vasfına büründü.

Maalesef Anadolu’muzun hemen hemen her yerinde olduğu gibi Polatlı’mızda da köy kültürü günden güne eriyip yok olmaya doğru yol almaktadır.“Köylü Milletin Efendisidir” düsturu ile köylerimizi yeniden eski güzel günlere çevirmek için bu kapsamda her köyümüze 1 adet köy odası yapmayı planlıyoruz. Kapatılıp her hangi bir amaçla kullanılmayan köy okulları ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek bu okulların köy odasına çevrilmesi, köyünde daha önce bulunan fakat bakımsızlıktan dolayı deforme olmuş olan köy odalarının tekrar canlandırılması ve köyünde daha önceden köy odası olmayan köylerimize köy odası yapacağız.

Köy odalarımızın tasarımından biraz bahsedecek olursak;

İlçemizin köy köy lokal olarak,her köyün kendi kültürüne sadık kalınarak, tarihi ve kültürel çerçevesinde tasarımlar yapılacak.

Köy odalarımızın bir köşesini; içinde milli ve manevi değerlerimiz öncelikli olacak şekilde birer adet mini kütüphane ve bu kütüphanenin bir köşesinde Köy Proje Desteklemelerine Başvurular nasıl yapılır, hangi yollar izleniri gösteren kitapçık, broşür vb yardımcı kaynaklar yer alacak. (tarım, hayvancılık vb. geçim kaynaklarını artırıcı çalışmalar kapsamında)

Köy odalarımızın soba ile ısınması sağlanacak. Uzun kış günlerinde bu kardeşiniz ziyaretinize geldiğinde sobaya patates atıp, köyümüzün sorunlarını dinleyip, yapılacak beyin jimnastikleri ile nasıl çözümler üretilir noktasında beraber kararlar alacağız.

Köy odalarımızda teknolojik aletler bulunmayacak. Tamamen 1960-70 li yılları andıracak tarzda tasarımlar ve çalışmalar yapılacak.

Biz her köyümüzde lafta kalacak boş odalar şeklinde köy odaları yapmak istemiyoruz. Gerek muhtarlık binası olmayan köylerimize muhtarlık binası vasfı görecek, gerek yolda kalmış bir vatandaşımıza sığınak olacak. Bu çerçevede köy muhtarlarımız ile istişare halinde bu projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz.

SOĞAN BORSASI

Ticaret Borsası,Ziraat Odası,İlçe Tarım Müdürlüğü ,Ticaret Odası ile işbirliği içinde soğan borsasını kuracağız.

HAYVANCILIK PROJESİ

TARIMSAL ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME PROJESİ

(TARGEP)

Proje ayrıntıları ekteki tabloda sunulmuştur.

ÇÖZÜM ŞEHRİ POLATLI

MAHALLE MECLİSLERİ

Tüm muhtarlarımızın tabii üye olacağı genç kadın ve ihtiyarlardan oluşan mahalle meclislerimizi oluşturup ortak akıl çerçevesinde mahallenin istek ihtiyaç ve öncelikleri tespit edilecek her mahallenin ihtiyacına göre hizmet ve yatırım önceliği planlanacak. Bu mahalle meclislerimiz Kent konseyimiz bünyesinde kendi sorunlarını dile getirebilecekleri ortam oluşturulacağız.

ÇÖZÜM MASASI

Polatlı Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi ve Çözüm Masası Kuracağız. Halkımızın istek ve ihtiyaçlarını en hızlı şekilde çözüm üretip onları bilgilendireceğiz.

ORTAK AKIL MASASI

Siyasi Parti İlçe Başkanları,Stk ve Oda başkanlarımız ile koordineli olarak belirli zaman aralıklarında toplantılar düzenlenerek onların mensubu oldukları grupların istek öneri ve şikayetleri değerlendirilecek yapacağımız ortak projeler için istişare ortamı oluşturulacağız.

Belediyemizin alacağı karar ve büyük projelerde halkımızın görüşü önceliğimiz olacak onların tek kuruşunu ziyan etmemek adına yapacağımız projelerde onların karar mekanizmasına katılımını sağlayacak gerekli altyapı düzenlemesi sayesinde şehrin yönetimine ortak olmalarını sağlayacağız. Ortak Akıl Masası birimimiz halkımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda proje üretecek bu sayede onların istekleri daha hızlı sonuçlandırılacak. Halkımızın proje ve fikir önerilerinin gerekli alt yapı çalışması bu birim sayesinde hazırlanıp belediye başkanı tarafından ilgili kurul ve meclislere sunulacak.

MOBİL BELEDİYE HİZMETLERİ

Mobil hizmet noktaları oluşturacağız, ilçe halkı kendi bulunduğu mahallede belediye iş ve işlemlerine ulaşmasını sağlayacağız.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

AR-GE BİRİMİ

Belediyemize başvuran vatandaşlarımız için geliştireceğimiz kurslara katılım sağlamaları ve bu kurslar aracılığıyla meslek edinmeleri ve kendi ayakları üzerinde durması amacıyla eğitimler düzenleyeceğiz ve onların ürettiklerini ya da aldıkları eğitim sonrasında iş bulmaları konusunda AR-GE Masamız yardımcı olacak bu süreç içerisinde gerekli sosyal yardımdan faydalanmaları sağlanacak.

BENİM BELEDİYEM VAR

Benim Belediyem Var projesi ile Polatlı’mızın her sokağında, caddesinde, mahallesinde ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında olacağız

Benim Belediyem Var Ekonomik olarak düğün yapmakta zorlanan gençlerimize yönelik yapacağımız sosyal etkinlik salonlarımız ile onların bütçelerine uygun düğün salonu tahsisi yapacağız aynı zamanda bu salonlarımızda yerel mahalli sanatçılarımızdan oluşturacağımız sistemle onların görev almalarını ve sanatlarını icra etmelerini ve emeklerinin karşılığını almasını sağlayacağız. Bu salonların bir bölümünde emeklilerimizin kitap okuyabilecekleri ,sosyalleşebilecekleri alanlar oluşturacağız.

(PODİM )Polatlı Dayanışma ve İyileştirme Merkezimizi kuracağız.Üniversite ve lise sınavlarında Türkiye derecesi yapan gençlerimize eğitim yardımı sağlayacağız.

TAZİYE EVİ VE TAZİYE ARAÇLARI

Yapacağımız sosyal etkinlik salonlarımızın diğer zamanlarda taziye evi olarak kullanılmasını sağlayacağız.

Tüm mahallelerimizde ihtiyaç önceliği olandan başlamak üzere taziye araç tahsisi yapacağız özellikle kış aylarında vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için onların iyi gününde olduğu gibi en kötü günlerinde de yanlarında olacağız.

EĞİTİM YARDIMLARI

Okullar için teknik destek birimleri kuracağız.Her okula yardımcı personel vereceğiz.Okulların ilk açışında iş kur vasıtasıyla personel görevlendirmesi çoğu zaman 1 aylık gecikmeleri bulabiliyor,bu süreç içerisinde okul yöneticileri ve öğretmenler okullarının tüm eksiklerini kendileri tamir etmeye çalışıyorlar.Bu noktada kıymetli öğretmenlerimize destek olmak,öğrencilerimize daha iyi koşullar sunabilmek adına tüm imkanlarımız sefer edeceğiz.

Eğitime ve öğretmenlerimize okullar başladığı dönemde sınıflarının eksiklerinin giderilmesine yönelik kırtasiye malzemesi, yazıcı vb. ihtiyaçlarını karşılayacağız.

TURİZM ŞEHRİ POLATLI

GORDİON TURİZM ALANI

Gordion Antik Kenti ve çevresini turizm destinasyonlarına dahil olması sağlanarak Yassıhöyük çevresinde turizme yönelik tesisler inşa edecek ve o bölgede atıl olan tesisleri turizme kazandıracağız.

SAKARYA ZAFER ALANI

POTA’nın işlerliğini arttıracağız.Kardeş şehrimiz Haymana ile ortak projeler geliştirerek Sakarya Zaferi’nin hak ettiği değeri kazanması için tüm imkanları sefer edeceğiz.Sakarya Zaferi’ni yalnızca 13 Eylül Haftasına sığdıran zihniyetten kurtararak yılın her zaman diliminde hem tanıtım hem de turistik anlamda etkinlikler düzenleyeceğiz.

TURİZM ELÇİLERİ

Şehir dışında yaşayan hemşerilerimizi gönüllü turizm elçisi yaparak Gordion’un ve Sakarya zafer alanlarının turizme katkı sağlayacak projelerini geliştireceğiz.

TURİZM TURLARI

Ankara ve çevre illerden günlük turların olacağı organizasyonları ilçemiz tanıtımında etkili olmasını sağlayacağız.

KÜLTÜR ŞEHRİ POLATLI

ŞEHİR KÜTÜPHANESİ VE REHBERLİK MERKEZİ

Gençlik merkezlerimizin yanında Eski Belediye Binamızda kütüphane rehberlik merkezi ve sosyal aktivite alanlarını barındıran bir merkeze dönüştüreceğiz.

KÜLTÜR MERKEZLERİ

Gençlerimizin büyük şehirlerde olan her türlü aktivitelerinin yer alacağı kültür merkezleri inşa edeceğiz.

Belediyemiz bünyesinde kültürel aktivite çeşitliliğini artıracağız.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ŞEHRİ POLATLI

En başta Polatlı Belediyesi binasında olmak üzere,Şehrimizin bir çok noktası ve kırsal mahallerimizde enerji üretimi için güneş enerjisinden faydalanacağız.

Bu enerji santralleri sulamada kullanılacak çiftçimize hizmet sağlayacak.Üretilen enerji ile sokak ışıklarının ve parkların ışıklandırılma maliyeti düşürülecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KONUT ÜRETİMİ

BELEDİYE KONUT KOOPERATİFLERİ

Kentsel dönüşüm ihtiyacı olan mahallelerimizde ada bazlı kentsel dönüşümle hızlı ve ivedi bir dönüşüm sağlayacağız. Belediyemiz öncülüğünde kurulacak konut kooperatifleri vasıtasıyla halkımızın daha ekonomik konut sahibi olmalarını sağlayacağız.

ADA BAZLI KENTSEL DÖNÜŞÜM

İlerleyen aşamalarda Eti Caddesi İle Turan caddesi arasında kalan alanda hemşehrilerimizle işbirliği içerisinde geniş ferah yolları olan binaların altında otoparkı bulunan kentsel dönüşüm hamlesini başlatacağız.Şehrimizin merkezini hem daha ferah ,hem de daha modern bir yapıya kavuşturacağız.Nefes alan Şehir Mutlu insanlar mottosunu hayata geçireceğiz.

DAR GELİRLİ KONUT PROJESİ

Belediyemiz dar gelirli vatandaşlarımız için kendi bünyesinde üreteceği konutlar için öncelikli 50 konut üreteceğiz hak sahipleri konutları yapılana kadar burada uygun kira ile kalacaklar sonrasında yeni konut projeleri için buralar yeni hak sahiplerine kiralanacak.Bu sayede konut sahibi olmanın önündeki en büyük engellerden olan kira maliyetini çok cüzi rakamlara indireceğiz.

TRAFİK EYLEM PLANI

OTOPARK PROJESİ

İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununa çare bulmak adına trafik eylem planı hazırlanarak bu sorunun ortadan kaldırılması sağlanacak. Bu kapsam da Öğretmen evi karşısında yer alan eski otopark alanı aynı zamanda karakol ve müftülük binası da dahil edilerek katlı otopark projesi yapılarak şehir trafiği rahatlatılacak.

AKILLI PARK SİSTEMLERİ

Ana caddeler üzerinde akıllı park sistemleri geliştireceğiz. Şehir merkezinde trafik sorunun çözümü için e- belediye üzerinden ulaşım imkânı sağlayacağız

CUMHURİYET MEYDANI VE OTOPARK PROJESİ

Çarşı merkezinde yeni meydan projesi  Cumhuriyet  meydanı ve Necip Fazıl Parkını da kapsayacak şekilde meydan altı katlı otopark üstü meydan ve iş merkezleri olacak yeni Polatlı Atatürk Meydanı Projemizi hayata geçireceğiz.

ALT GEÇİT PROJELERİ

Şehir trafiğini rahatlatmak adına can hastanesi, belediye karşısı ve sanayi geçişine alt geçit yapılması için karayolları ile koordineli projeler yapacağız.

TRAFİK IŞIKLARI YEŞİL DALGA

Şehir içi ışıklardaki zaman kaybını önlemek adına yeşil dalga sistemi tüm şehir ışıklarında uygulamaya alınacak.

HASTANE RİNG HATTI

Şehrin belli noktalarından hemşehrilerimiz 2 dolmuş değiştirerek Hastane’ye gitmek zorunda kalmakta,bunun önüne geçmek amacıyla öncelikle dolmuşçu esnafımızla bir araya geleceğiz,gerek duyulması durumunda günün belirli saatlerinde şehrimizin belirli noktalarından ring hat seferleri düzenleyeceğiz.

POLATLI KART

İlçemizde yaşayan her vatandaşımızın ortak noktası olan Polatlı bilincini artırmak amacıyla yapacağımız bu uygulama sayesinde bu karta ve uygulamaya sahip her vatandaşımız belediye hizmetlerinden indirimli faydalanması sağlayacağız.

ESNAFIN YANINDA BELEDİYECİLİK

Polatlı Kart uygulaması ve belediye kooperatifi entegrasyonu ile küçük esnafımızın cazip imkanlar ile mal tedariğini sağlayacağız.

PERPA pazar yerine ISITMA ve SOĞUTMA sistemlerini yapacağız. Ortak kullanım alanlarının temizliklerinin düzenli yapılmasını sağlayacağız.

PERPA köy ürünleri satış yerine gerekli kapalı alanı yapacağız ve o noktaya ulaşımın daha kolay olmasını sağlayacağız.

Büyük ölçekli TARIM FUARLARININ yapılmasını sağlayarak, esnaf ve çiftçilerimizi bir araya getireceğiz.

YAŞANILABİLİR ŞEHİR POLATLI

Engelli bireylerimizin yaşam kalitelerini düşüren tüm etkenleri ortadan kaldıracağız.

Sosyal tesisler yaparak dar gelirliler için düğün salonu ve hemşerilerimiz için taziye evleri yapacağız.

Yeni belediye binası çevresine fuar, eğlence ve otopark alanı oluşturacağız.

Sosyal konut projesi ile ihtiyacı olan vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız.

POLKART ile halkımızın belediye imkanlarından daha uygun faydalanmasını sağlayacağız.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir