SAMDER, Kent Kültürünü Yaşatmaya Çalışıyor

SAMDER, Kent Kültürünü Yaşatmaya Çalışıyor

 

Yayınlanma: 11.01.2024, saat: 16.16. Güncelleme:11.01.2024, saat:16.17

 

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi. Ankara- Mehmet Karakoyunlu

Kırıkkale Sanatçılar, Şairler ve Müzisyenler Derneği (SAMDER), yerel yönetimin daha fazla katkı vermesi halinde daha büyük kültür hizmetleri yapabileceklerine dikkat çekti.

Kırıkkaleli sanatçıların mesleki, sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek, sanatçıların sorunlarını yerel yönetimlere sunarak çözüm aramak ve kent kültürünü yaşatmak için 2014 yılında 300 sanatçının ortak girişimiyle kurulan SAMDER, hem mahalli sanatçıları bir arada tutuyor hem de sanatçıların Türkiye genelinde hizmet vermesini sağlıyor.

yenidunyagazetesi.com’a özel açıklama yapan SAMDER Genel Başkanı, mahalli sanatçı Erol Tombak, SAMDER’in hem yöresel kültürü yaşatmasına vesile olduğunu hem de tüm bölgelere müzik hizmetleriyle sektöre katkı sunduğunu söyledi.

Kurulduğu yıldan itibaren pek çok etkinlikte imzası bulunan SAMDER, yöresel kültürün yaşatılması noktasında yerel yönetimlerle de işbirliği yapıyor.

Erol Tombak, “Derneğimizin çatısı altında bulunan sanatçı ve müzisyen dostların tüm sorunlarıyla ilgileniyoruz. Özellikle mahalle sanatçı dostlarımızın sorunları fazla. Yerel yönetimler her ne kadar destek olsa da yetersiz. Bu noktada Devletin mahalli sanatçılara destek vermesini istiyoruz. Mahalli sanatçıların ekonomik olarak  desteklenmesi için; Belediyelerin her yıl düzenledikleri festivallere sanatçılarımızın davet edilmelerini istiyoruz,” ifadelerini kullanarak başka bir noktaya dikkat çekmiş oldu.

SAMDER’in, Kırıkkale Belediye ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü desteği ile etkinlikler düzenlediğine dikkat çeken Tombak, şunları söyledi:

“2015 yılında aramızdan ayrılan mahalli sanatçıları anma gecesi düzenledik. 2016 yılından itibaren özellikle “Bozlaklar Gecesi” adıyla gelenekselleştirip her yıl yapıyoruz. Bu etkinliğimizi halka açık olarak ücretsiz yapıyoruz. Etkinliğimizi, 2022-2023 yılından itibaren de Kırıkkale Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza verdiği destek için ayrıca teşekkür ediyorum. 2016-2021 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz “Bozlaklar, Şairler ve Müzisyenler Gecesi” etkinliğimize katkılarını sunan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne de şahsım ve SAMDER olarak teşekkür ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir