//

“Saray sansürüne de, belediye sansürüne de mecbur değilsin!‘‘

“Saray sansürüne de, belediye sansürüne de mecbur değilsin!‘‘

Yayınlanma: 31.01.2024-23.29/Güncelleme:31.01.2024-23.31

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara- 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Görüşleri fark etmeksizin siyasetteki herkesin İYİ Parti’den duyduğu rahatsızlığa,” ifade etti.

Akşener, yerel seçim kampanyasınınilk aşaması için hazırlanan billboard görsellerine ana muhalefet belediyeleri eliyle engel konuduğunu, söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Çarşamba günkü grup toplantısında ana başlıklarıyla şu konulara değindi:

Yıllardır iktidarın baskıları karşısında dimdik duran İYİ Parti’nin, şimdi onun kötü bir taklidine asla boyun eğmeyeceğine, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in Eskişehir’de yaptığı konuşmaya, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine, Gazze’deki Netanyahu terörüne, İzmir’de 12 yaşındaki Behiye’nin Suriyeli bir sığınmacı tarafından bıçaklanarak öldürülmesine, yerel seçimlerde kazanılan belediyelerde Millî Göç Doktrini’ni hayata geçireceklerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

konuşmasında Belediye Başkan adaylarını açıklayan Akşener şöyle konuştu:

“Aynı zamanda illerimizi, ilçelerimizi ve beldelerimizi İYİ Belediyecilik anlayışımızla tanıştırmak için;

Bolu Belediye Başkan Adayı Mansur Şen, Bolu Mengen Gökçesu Belediye Başkan Adayı Emine Başar, Adana Karataş Belediye Başkan Adayı Cengiz Çetinöz, Adana Yumurtalık Belediye Başkan Adayı Şahin Olgun, Adana Sarıçam Belediye Başkan Adayı Yusuf Özer, Adana Aladağ Belediye Başkan Adayı Bekir Kaplan, Aydın Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Erhan Algan, Aydın Karpuzlu Belediye Başkan Adayı Veysel Kalfa, Bilecik Söğüt Belediye Başkan Adayı Ayhan Çengel, Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Miraç Mete Yüksel, Bilecik Dodurga Belediye Başkan Adayı Osman Yetim, Bilecik Osmaneli Belediye Başkan Adayı Bekir Torun, Eskişehir Çifteler Belediye Başkan Adayı Fatma Gül Özcan,  Eskişehir İnönü Belediye Başkan Adayı Ahmet Dalar, Eskişehir Han Belediye Başkan Adayı Mahmut Çetiner, Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkan Adayı Canan Rüzgar Temizel, Gaziantep İslahiye  Belediye Başkan Adayı Hacer Bülbül, Kayseri Akkışla Belediye Başkan Adayı Osman Türk, Kayseri Hacılar Belediye Başkan Adayı Alper Ceyhan, Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Metin Kılıçarslan, Kırıkkale Keskin Belediye Başkan Adayı Zafer Çakmaklı, Mersin Mut Belediye Başkan Adayı Murat Orhan, Nevşehir Avanos Belediye Başkan Adayı Gökçen Aker, Nevşehir Uçhisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Gazi Acar, İzmir Tire Belediye Başkan Adayı Salih Atakan Duran olarak ilan etti.

 Meral Akşener, herkesin İYİ Parti’den rahatsız olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Görünen o ki görüşleri fark etmeksizin siyasetteki herkes bizden çok rahatsız! İktidar kurulduğumuz günden beri bizden çok rahatsızdı; zaten biliyorduk. Eski HDP’liler, yeni DEM’liler zaten ezelden beri bizden çok rahatsızdı onu da biliyorduk. Son dönemdeyse artık açıkça görmeye başladık ki meğer ana muhalefet partisi de bizden çok rahatsızmış! Hâl böyleyken ittifak sisteminden beslenen bu kadar çok aktörü aynı anda rahatsız edebiliyorsak, etmişsek bu ne demektir biliyor musunuz? Milletimiz için çok doğru şeyler yapıyoruz demektir!” 

Yalnızca bir telefonla billboardların asılmasının engellenmek istendiğine dikkat çeken Akşener şunları söyledi:     “Bu tip durumlarda prosedür gereği eğer belediye onay vermiyorsa sebebiyle beraber bir ret yazısı kaleme alıp imzalı ve kaşeli şekilde şirkete, dolayısıyla bize iletmesi gerekir. Ama ne hikmetse lafa gelince kapsayıcılık ve şeffaflık abidesi kesilen bu belediyeden bize gönderilen ne bir ret ne de bir onay yazısı olmadı. Sadece şirket, gelen bu telefon sebebiyle billboardlarımızın asılamayacağını söyledi.  İşte o nedenle çok yakın bir gelecekte bu kepazeliğin ihalesini şirketin üzerine yıkarlarsa hiç şaşırmayacağız. Çünkü biz zaten şirkete telefon açan bu fevkalade cabbar arkadaşları; kapalı kapılar ardında aslan kesilip, iş icraata geldiğinde ise meydana çıkmaya cesaret edemeyişleriyle tanıyoruz zaten. Ama belli ki bunlar, karşılarında kimlerin olduğunu unutmuşlar!” 

İYİ Parti’nin, iktidarın en baskıcı döneminde kurulduğunu hatırlatan Genel Başkan Akşener, mağdurun kim olduğuna bakmadan her zaman yanlışın karşısında olduklarını vurgulayarak “Biz; 15 yıllık bir iktidarın en güçlü en acımasız ve en baskıcı zamanında, hiç kimsenin kafasını kaldırmaya bile cesaret edemediği bir dönemde, sadece milletimizi arkamıza alarak tek adam rejimine karşı cesurlar hareketini başlatan İYİ Parti’yiz! Biz; haksızlıkla, hukuksuzlukla, adaletsizlikle mücadele etmek için mağdurun kim olduğuna bakmaksızın yeri geldiğinde Pınarhisar’a, yeri geldiğindeyse Saraçhane’ye en önde koşanlarız! Ve bunların o pis bedellerini ödeyenleriz. Biz; Türk milletine dayatılan tüm kalıpları yıkan, tüm prangaları kıran; alıştırılıp, kabullendirilen bir esaretin karşısında; ‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!’ diye haykıran hür ve müstakil yepyeni bir siyasetin yolunu açanlarız!” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eskişehir’de sarf ettiği sözlere yönelik konuşan Meral Akşener; “Sayın Özgür Özel, ana muhalefet partisi Genel Başkanı; Eskişehir’de çok ilginç bir konuşma yaptı. Bizimle ilgili imânın ötesine geçen, Ak Parti’yle tuhaf bazı alışverişlerimizin olabildiğini ifade eden bir konuşma yaptı. Bana göre çok ağır bir iftira, bir isnatta bulundu. Buradan Sayın Özel’e sesleniyorum; bunun cevabını vermek zorundasınız muhterem. Siz bilmeyebilirsiniz, 2017’de biz ‘hayır’ oyu kullanmak üzere kampanya yaptık. Partimiz yoktu. Şimdi eski genel başkanınız Sayın Kılıçdaroğlu’na gidin, sorun. Meral Akşener ve arkadaşlarına Cumhuriyet Halk Partisi bir liralık yardım yapmış mı? Biliyorum ki cevabı ‘hayır’. Sonra partimizi kurduk. Nelerle karşılaştık herkes biliyor. O dönemde Sayın Kılıçdaroğlu’nun başında bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi ve emrinde olan belediyeler eliyle bize 1 TL bir kuruş para yardımı yapmış mı? Sayın Kılıçdaroğlu buna cevap vermek zorundasınız. Bu işin peşini bırakmayacağım. Biz sürünürken, başımız dimdik gezdik. En fazla aldığımız yardım, parasını ödediğimiz belediyelerin salonlarıdır. 2018’de beraber yol yürüdük. Henüz seçime girmemişiz, devletin para yardımı yok; Sayın Özel, sorun genel başkanınıza siz o zaman Grup Başkan Vekiliydiniz belki bilmiyorsunuzdur. Sorun genel başkanınıza, 2018’de Cumhuriyet Halk Partisi ve onun belediyelerinden İYİ Parti’ye bu seçim esnasında bir kuruş gelmiş midir, verilmiş midir? Bunun cevabını vereceksiniz. Bunu benim kaldırmam mümkün değil. Vereceksiniz.” ifadelerini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir