//

SEÇMEN, ETİMESGUTLU ADAY DA ISRARLI

SEÇMEN, ETİMESGUTLU ADAY DA ISRARLI

 

Yayınlanma: 11.01.2024, saat: 12.13. Güncelleme: 11.01.2024.  Saat: 11.13

 

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi. Ankara-

CHP’den Etimesgut Belediye Başkanlığına aday adayı olan isimlerin şaşkınlığı devam ederken, onları destekleyenlerin de kızgınlıkları dinecek gibi değil!

Sinema ve tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından seçmenlerin Genel Merkeze olan kızgınlığı devam ederken, hedefte CHP Genel Başkanı Özgür Özel var! Çünkü Kurulday da kürsüden verdiği sözleri tutmadı! Önseçim olacak, kamuoyu araştırması olacak, örgütlerimiz dikkate alınacak ve parti, kuralları işletecek dedi.  Bunların hiçbir olmadı.

Türkiye genelinde tüm CHP örgütlerinin hoşnutsuzluğu gözleniyor. Dün gece CHP Genel Merkezinde PM toplantısı devam ederken CHP Mersin Milletvekili Ufuk Çakır, Grup Başkanvekili Mahir Başarır’a bağırarak salonu terk etti.

Kurultay da eline mikrofonu alıp sallayanlar sözlerini yuttular!

Etimesgutlu seçmenlerin istek ve talepleri dikkate alınmadı. Seçmen aynen böyle diyor; “Ankara İl başkanı Ümit Erkol “Ben örgütle yürürüm” dedi. Örgütün adayları için direneceğine piyangodan “Behzat Ç” yi çıkartıp onun arkasında durdu.”

Çok fazla aday adayına gelin size belediye başkan yardımcılığı verelim, diye teklif götürüldüğü de iddialar arasında. Eğer bu iddia doğru ise kimlerin kabul edip etmediğini YSK’ya listelerin verileceği son gün olan 18 Şubat’ta anlamış olacağız.

Etimesgut’ta CHP seçmenleri kızgın. Genel Başkan Özgür Özel, İl Başkanı Ümit Erkol ve Cemal Emir sorumlu tutuluyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kurulday da verdiği sözleri tutmaması, İl Başkanı Ümit Erkol’un örgütü hiç etmesi, Cemal Emir’in Etimesgut örgütünü güçsüzleştirip etkisiz kılması ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın müdahelesinin Etimesgut’u bu hale getirdiği belirtiliyor.

Haber kaynağımızın verdiği bilgiye göre Murat Karayalçın ile Mansur Yavaş’ın dışardan önerdikleri adaylar üzerinde diretmesi üçüncü yolu açabilirdi. Üçüncü yol, örgütün aday adaylarından biri olması için İl Başkanı ve İlçe Başkanının tutumuna bağlıydı ama çantadan Erdal Beşikçioğlu çıktı!

Örgütüyle barışık, genç ve yetenekli olmasının yanı sıra örgütün etik kurallarına bağlı, parçalanmış, birbirine düşman edilmiş Etimesgut ilçe örgütünü bir araya getirebilecek, seçmen tarafından desteklenen, örgütünü kontrol edebilen, seçmenin istediği gibi CHP’nin öz evladı olan Etimesgutlu Onur Öktem’in ne yapacağı merak ediliyor!

Şimdi gözler Onur Öktem’e çevrildi. Nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir