////

SESKODER, SİVEREK’TE KÜTÜPHANE İLE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDU

SESKODER, SİVEREK’TE KÜTÜPHANE İLE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDU

 

Yayın: 26 Haziran 2024- 17.07/Güncelleme: 26 Haziran 2024- 17.07

yenidunyagazetesi.com
Siverek/Zeki DEMİR-

 

  1. “BIRAKIN KIZLAR OKUSUN” KÜTÜPHANESİ BAYKİ AŞİRETİNE HAYIRLI OLSUN.

SESKODER’in 32. “Bırakın Kızlar Okusun” Kütüphanesi Şanlıurfa Siverek’te Bayki Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde görkemli törenle açıldı.

Yıllardır okutulmamış kadınların kızların sessiz feryadına ses olmaya, eğitim hayatına devam eden öğrencilere maddi manevi destek sağlayarak ihtiyaç duyulan okullarda kütüphaneler kurmaya çalışan Safiye Samyeli, kısa süre önce Bayki Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurulduğunu ve bir kütüphaneye ihtiyaçlarının olduğunu öğrenince konuya duyarsız kalamadı.

Daha önce de Siverek’te Prof DR Abdurrahim Karahanlı Fen Lisesinde bir kütüphane kurarak öğrencilerin hizmetine sunan SESKODER, Bayki Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek yönetiminin kabul etmesiyle kütüphane kurulmasını sağladı.

Siverek Belediyesi Dengbej Evi “Cıncıklı Hamam’da sıra gecesi eğlencesine katıldılar.

SESKODER olarak 57 kişiyle Güneydoğu yolculuğuna çıkan ekip, BAYKİ Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin sıcak karşılama töreniyle karşılandı. Siverek Belediyesi Dengbej Evi “Cıncıklı Hamam’da sıra gecesi eğlencesine katılan SESKODER ekibi unutulmaz anlar yaşadı. İlk kez sıra gecesine tanıklık eden katılımcılar hayranlıklarını dile getirirken ” Bizler Güney Doğu Kültür gezisine çıkarken biraz tedirgindik! Fakat Siverek halkının samimiyeti, Bayki Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ilgi, alakası ve o muhteşem misafirperverliği bizlerin bu düşüncelerinin ne kadar yersiz olduğunu gösterdi. İyi ki geldik gördük buraları” diye duygularını ifade ettiler.

BAYKİ AŞİRETİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ SAFİYE SAMYELİ BİLGİ EVİ KÜTÜPHANESİ AÇILIŞINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Bayki Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Safiye Samyeli Bilgi Evi Kütüphanesi açılışına Siverek Belediye Başkan Vekili Evrim BEGAN, Bayki Aşireti Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, SESKODER ekibi ve vatandaşlar katıldı.

SESKODER Adıyaman il temsilcisi Şair Yazar ve Adıyaman Mercan TV program yapımcısı Fahrettin Çelik’in yanı sıra, Bayki Aşireti Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut OGÜL ve Safiye Samyeli birer konuşma yaptılar.

Bugüne kadar 31 farklı okulda 31 farklı kütüphane kurduklarını belirten Samyeli, bu kütüphanelerin hiçbirini yalnız başına kurmadığını, her birinde ekip arkadaşlarının emeği olduğuna vurgu yaptı. Samyeli, “Bana inanan benim ile yol arkadaşı olan tüm ekip arkadaşlarıma, il temsilcilerimize ve bu kütüphaneleri kurmamıza vesile olan hayırsever halkımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, bugün 32. Kütüphanemizi Siverek’te açacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bayki Aşireti Yardımlaşma Ve Dayanışma Dernek Başkanı Mahmut OGÜL yapmış olduğu konuşmasında ” Bizler, Bayki Aşireti olarak 100 bin ferdi olan büyük bir aileyiz ve bugün yurdun dört bir tarafından Siverek’imize gelen misafirlerimiz ile bir kat daha büyüdük. Yeni kurulmuş bir dernek olarak henüz yolun çok başındayız. Bugün Derneğimizde SESKODER ailesini misafir etmekten kendileri ile yakından tanışmaktan gurur duyduk.

Derneğimize kütüphane hediye eden SESKODER ailesine çok teşekkür ederiz. Bundan sonra daha sık bir araya gelecek ve daha nice güzel projelere birlikte imza atacağız. Amacımız Siverek’imizin tarihi ve kültürel yapısını, misafirperverliğimizi, örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi tüm dünyaya tanıtmaktır. Bizler Bayki Aşireti olarak bunu kendimize bir görev edindik. Öncelikle duyarlı davranarak şehrimize gelen, derneğimizde bir kütüphane kuran SESKODER Genel Başkanı Safiye Samyeli Hanıma, Yönetim kurulu arkadaşlarına, farklı illerden şehrimize koşup gelen il temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz. Derneğimizin ve kütüphanemizin kapıları Siverek halkına sonuna kadar açıktır. Kitap okumak isteyen her insan derneğimize gelip istediği kitabı alıp okuyabilir, bizler halka hizmet için varız burada” ifadelerini kullandı.

TARİHİ MEKÂNLARIN CAZİBESİ ADETA BÜYÜLEDİ!

Açılış töreninin ardından Bayki Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2. Başkanı Serdar HANPOLAT rehberliğinde Siverek Kültür gezisi gerçekleştirildi. Tarihi mekanların insanı büyüleyen atmosferi eşliğinde SESKODER ailesi de tarihi mekanları tanımanın zevkini yaşadı. Siverek Çarşı Meydanı’nda çeşitli alışverişler yapıldı. Heybelerine yüzlerce anı doldurarak büyülü şehirden ayrıldılar.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI Yayın: 5 Eylül 2024-14.25/Güncelleme: 5 Eylül 2024- 14.25 yenidunyagazetesi.com Haber Merkezi/Ankara- Gençlik

En iyi WordPress hosting hizmetleri için DomainMerkezi'ni ziyaret edin.