///

‘SİNAN ATEŞ DAVASI AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMALI’

‘SİNAN ATEŞ DAVASI AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMALI’

 

Yayın: 30 Mayıs 2024- 11.38/Güncelleme: 30 Mayıs 2024- 11.38

Yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

MHP’nin Olcay Kılavuz’un grup danışmanlığından alınması ve Sinan Ateş davasına ilişkin olarak Gökhan Günaydın açıklamalarda bulundu.

“SİNAN ATEŞ DAVASI AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMALIDIR.”

“Sinan Ateş davasında Olcay Kılavuz’un etkisi ve rolü uzunca bir zamandır tartışılıyor. Basına yansıyan iddialar, Olcay Kılavuz’un gözaltına alınmak istendiği ancak buna yönelik savcılık talebi üzerine konunun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye getirildiği yönündeydi. Şimdi bizim bunu anlayabilmemiz mümkün değildir. Bir insanın görevi ne olursa olsun, eğer bir suça karışmış olma ihtimali var ise ve bu bir ağır cezalık suç üstü suç ise gereği yapılır, kimseden izin alınmaz.

Olcay Kılavuz için söyleyelim: Olcay Kılavuzun MHP’deki danışmanlık görevinden alınmasının zamanlamasını kamuoyunun takdirine sunarız. Ne zaman alındı? Olcay Kılavuz çıktı, Halk TV’ye açıklama yaptı. Dedi ki: “Bu olayda ben de çok mağdurum, bu olayın önünde, arkasında, sağında, solunda hiçbir yerinde değilim. Ben de bundan büyük zarar görüyorum” dedi ve konuşmaya devam edeceğine ilişkin de izlenim verince yapılacak ilk iş olarak MHP’de grup danışmanlığından alınmak oldu.

Sonraki süreci izleyeceğiz. Sinan Ateş davası açıklığa kavuşturulmadan Türkiye’nin olağan bir demokratik düzene geçebildiğini kimse iddia edemez. İddialar vahimdir, bu iddiaların çeşitli siyasal partilerle ve onların gençlik kuruluşlarıyla olan ilişkileri ortadadır. Dolayısıyla bunlara ilişkin her türlü soruşturmanın, kovuşturmanın bağımsız bir gözlemciyi ikna edecek nitelikte ve kalitede olmak üzere sürdürülmesi zorunluluğu vardır. Konuyu izleyeceğiz.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir