////

Terziler, Devlet’ten destek bekliyor

Terzilik mesleği yok oluyor

Yayın: 28.02.2024-13.16/Güncelleme: 28.02.2024-13.16

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara- 

Bir dönemin en gözde mesleklerinden olan terzilik artık yok oluyor.

Hazır giyimin küresel çapta öne çıkması Türkiye’de konfeksiyon mağazalarının açılmasıyla birlikte terzilik mesleğini de öldürdü.

İllerde parmakla sayılacak kadar az sayıda terzi kaldı. Onlarda geçinebilmek ve dükkanlarının masrafını karşılayabilmek için fiyatları olabildiğince aşağı çekmeye çalışıyorlar. Mesleklerini zor şartlarda yürütmeye çalışan terziler, hazır giyim tamiratına yönelmiş durumdular. Konfeksiyon mağazaları ile anlaşarak geçinmeye çalışan terziler, işlerinin tamamen durduğunu ve eskisi gibi hem kazanamadıklarını hem dükkân masraflarını çıkaramadıklarını hem de ellerinden başka bir şey gelmediği için zorunlu olarak mesleği sürdürmeye çalıştıklarını söylüyorlar.

Konfeksiyon mağazalarının artması terzilik mesleğinin cazibesinin kaybolmasına neden oldu. Son yıllarda büyük beden için terzilerin tercih edildiğini, ancak büyük beden satan konfeksiyon mağazalarının açılması nedeniyle bu talebinde gelmediğine dikkat çekiyorlar.

Terzilik mesleğinin tarihi bir önemi ve anlamı bulunduğuna dikkat çeken terziler, Devletin, bu mesleğin yaşatılması için terzilere destek olmasını bekliyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir