////

Doktor’un iddiaları sendikaların tepkisine neden oldu.

AW064891

Doktor’un iddiaları sendikaların tepkisine neden oldu.

 

Yayın: 28 Mart 2024-14.51/Güncelleme: 28 Mart 2024-14.51

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

 

Hakkari Yüksekova’da Genel Cerrah olarak çalışan Dr. E. K.’ın iddialarına Sağlık Hizmet Kolunda faaliyet yürüten sendikalar sert tepki gösterdi.

 

Genel Cerrah Opt. Dr. E.K, sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile sağlık çalışanlarının tepkisini çekti. Video’da Yüksekova Devlet hastanesinde kendisine mobbing yapıldığını iddia eden Opt. Dr. E.K, Hastane Müdürü ve çalışanlarla ilgili iddialarda bulunarak şunları iddia etti:

 

“Yakın zamanda yaşadığımız bir  .3 ay önce Hastane Müdürü ile yaşanan bir olay;adli ve idari soruşturma devam ediyor. Kendisi yanına bir yardımcı almış, kendisi gibi 2 tane güvenlik görevlisi. Uzun boylu… Bu adamların gücü bize yeter; doktorlara, çalışanlara yani. Bunun yanına alıp beni dart etmişlerdi. Bunların hiçbirini bugüne kadar konuşmadım. Süreç devam ediyor. Ameliyat sırasında yaşanan bir olay,3 ay önce yaşadım. Bunu hiç dile getirmedim. Bir hafta önce yine ameliyathane başhemşiresi ve bir hemşire tarafından bir olayımız yaşandı. Bu ameliyathane hemşiresi de bu zihniyet tarafından getirilip oraya konan insanlar. Bu olaylardan sonra bizim gibi insanların çalışma isteği, şevki tamamen bitiyor. Hemşire, anladığım kadarıyla oruç olduğu için sürekli vakaya oryanta olamadı. Bunu tüm Cerrahlar bilir. Dikkat eksikliği, söylediklerimi duymama veya unutma, yapmama veya geç yapma gibi. Sürekli de tabii uyarıyorum. Ben bir şey istediğim zaman vereceksin, ben ameliyat yapıyorum, malzeme aramamam lazım ama artık sabrım taştı. Hasta kanarken kanama durdurucu aleti açmamış. Sabrım taştı, hastanın kanamasını durduramıyorum, dedim ki çıkar mısın ameliyattan. Zaten benim çıkarma yetkim var. Ameliyata hakim değil, oryanta bozukluğu olan bir hemşireyle ben nasıl ameliyat yapacağım. Tek başıma da yapamam, çıkar mısın, dedim. Daha dikkati toplu, yorgun olmayan biri gelsin. Herhalde oruçsun. Bu da sorumlusunu çağırdı. Geldi, bana, ben de bu arada hastanın başında oturuyorum. “Ya hocam işte, sana hemşire beğendiremiyoruz. Sen her istediğinde sana hemşire mi vereceğiz, öyle istediğin her hemşireyi sana getiremem. Öyle her istediğin hemşireyi çıkartamazsın, diye çıkışarak ve de yüksek sesle konuşmaya başladı. Vermedi, olay büyüdüğü için çıkmadı. Araya personeller girdi, adam benim üstümü yürüyor. Ve koridora çıkardılar, oradan bana hakaret ve küfürler ediyor. 20 dakika ameliyat yapamadım. Hasta da bunların tamamına şahit oldu. Personellerin psikolojik mobbingine uğruyorum. O ameliyat ettiğim kişiler siz veya sizin yakınlarınız olabilir.”

Opt. Dr. E.K’nın açıklamasını buradan İZLEYEBİLİRSİNİZ

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü, Opt. Dr. E. K. Hakkında Sağlık Bakanlığınca soruşturma yürütüldüğünü ifade ederek, Genel Cerrah’ın sosyal medyadan yapılan paylaşımı hakkında açıklama yaptı.

Bu arada paylaşım sonrasında sağlık sendikaları da peş peşe açıklama yaparak Opt. Dr. E.K’nın paylaşımına tepki verdiler.

Videoya yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı şöyle dedi:

“Hastanın kanamasının durduracak aleti açmamış dıyor o zaten koterdır ameliyatın başında açılır , olmayan bir malzeme de sirküle hemşire tarafından masaya açılır zaten

Kanama var dıyor hemşireyı amelıyattan kovdum dıyor sonra sorumlu hemşire geldıgınde oturuyordum dıyor tamamen tutarsız cümleler ayrıca yaşadığı sorunları üç ay sonra anlatmak nedır dinlerken beynım error verdi”

“Halkı kin ve düşmanlığa açık bir şekilde sevk etmek suretiyle Hakkari Yüksekova Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşireleri hedef gösteren şahıs:

Hakkında tutulan tutanakta onlarca hemşirenin, sağlık profesyonelinin imzaları var, şikayetleri var.

Sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunu kavrayamadan, uygun üslup ve koordinasyon sağlayamadan optimal düzeyde bir hizmet verilemez.

Hemşireleri hedef gösteren bu davranış hastalıklıdır.

İddiaları yakinen takip etmekle birlikte; tüm avukatlarımızla hemşirelerimizin ve sağlık profesyonellerimizin yanındayız.”

Anadolu Sağlık Sen’de yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Hakkari Yüksekova Devlet Hastanesinde İdare ve çalışanlarla ilgili yaşadığı sorunları video çekerek sosyal medyada paylaşan Genel Cerrah’ın, özellikle hemşireleri hedef alan tutarsız sözlerine şüpheyle yaklaşıyoruz!

Hakkında açılmış ve halen yürütülmekte olan bir soruşturma olmasına ve sağlık çalışanlarının sayısız şikâyetleri bulunmasına rağmen Genel Cerrah’ın üslubu ve ne yazık ki birlikte çalıştığı insanları yıpratıcı sözleri kabul edilemez.

Amacının, sosyal medya aracılığıyla kamuoyu oluşturmak olduğu açıkça belli olan Sayın Genel Cerrah’ın, sağlık hizmet sunumunun ekip halinde yapıldığını unutması üzücüdür. Sağlık çalışanlarını açıkça hedef göstermesini kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.”

Bu arada SES Sendikası da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. SES Sağlık Sen’in açıklamasını buradan İZLEYEBİLİRSİNİZ.

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

SONU GÖRMEK ÖNEMLİ

Kemal ALBAYRAK SONU GÖRMEK ÖNEMLİ İçinde yaşadığımız dünya hayatı dikensiz gül bahçesi değildir. Zıtlarla yaşamak her