//

Merkez Parti de Yeni Kadro Oluşumu!

2

Merkez Parti de Yeni Kadro Oluşumu!

Siyasette yeni arayışlar devam ediyor. Ülkemiz her alanda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Kutuplaşmalar, kavgalar, kurumların işlemez hale gelmesi, kanunsuzluklar, diğerinin yaşatılmaması, vatandaşlık kavramının sadece kendine ait olduğu, toplumsal barışın yok olduğu bir çizgideyiz çizgiden ülkeyi kurtarmak amacıyla Kırıkkale eski Milletvekili Kemal Albayrak, Metin Çınar, Prof. Dr. Hayrettin İvgin, Hürsü Döğer, Av. Hatice Yıldız ve Güneş Altuner gibi isimlerin bir araya gelerek oluşturduğu çalışma grubu yeni bir siyasi oluşumun sinyallerini verdiler!

Toplum barışın sağlanması, değerlerin yaşatılması, vatandaşlık kavramının tüm milleti kapsadığı yeni bir düşüncenin hayata geçirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çeken Kemal Albayrak, her köşede, her kurum ve kuruluşta, problemler ve şikâyetlerin konuşulduğunu, ancak çözüm noktasında tembellik mesih ve mehdi arayışı olduğuna dikkat çekerek,  sıkıntının çözüm üretilememesinde olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

“Geçmişin alışkanlıklarından kurtulamayışımız. Bunun için düşünen ve samimi insanların bir araya gelerek siyasette yön bulma arayışına katkı sağlamak için, uçlarda ve zıtlarda kavga yerine, orta yolda insanlık yararına, faydalı olabilir miyiz, diye bir çalışma başlattık. Müzakere ile ortak faydada buluşma toplantısı.

Burada aslı olan niyeti, ideolojisi, inancı kendi yaşantısına katkı sunan bir anlayışla fikirlerini diğerlerine dayatmadan çağa göre bir siyaseti yapılandırabilir miyiz? Amacımız budur.

Her demokrat düşünenin, tarafı adalet olanın, kurallı bir yönetim anlayışını benimseyenlerin gayretini ve çözüm yollarını ortaya koyacağız. Mahalle ayrımcılığından kurtularak akıl, bilim, hukuk, demokrasi ve ahlak anlayışı ile siyaseti gerçekleştirmek istiyoruz. Servet devletten gelir, çalma sırası bizde, güvensizlik yaptırımlarından uzak , saydamlık ilkesi ile toplumla anlaşarak ilkelerde birleşeceğiz. Birleşen bir yapı oluşturmak görevini arkadaşlarla müzakere edip burdan faydalı bir sonuç çıkartacağız.”

Çalışmalar, Merkez Parti Genel Merkezinde çalışmalarına başladı. Çalışma ile ilgili bilgi veren Kemal Albayrak, çalışmanın, Merkez Parti Genel Başkanı Prof.Dr. Abdurrahim KARSLI, milletvekilleri, akademisyenler, siyaset bilimciler ve temsilciler ile verimli, geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplantıda, “Yapısal Reform Önerileri” kitabının yazarı Mustafa ADIGÜZEL; siyasetin dünü, çıkmazları, popülizm, kitle hareketleri, hukuksuzluklar, adaletsizlikler, ideal devlet anlayışının yok edildiği, siyasetin çürümüşlüğünü slaytlarla gösteren faydalı bir sunum yaptı. İktidarı ve muhalefeti ile topluma güven vermeyen bir anlayışın hakim olduğu, bu nedenle yeni siyaset arayışı zamanının geldiğini ortaya koydu. İdeoloji, inanç, ırk ve istismara dayalı siyasetinin iflas ettiğini, akıl, bilim, hukuk, demokrasi ve ahlak rehberliğinde ‘İnsan Odaklı Bir Farklı Siyasete İhtiyaç  duyulduğunu Belirtti‘’.

Kapsayıcı, ülkenin yasal ve genel sorunlarını bilen, verilere dayanan, yenileşme ve teknolojiye dayanan,  dünü tartışmaktansa, yarını inşa edelim düşüncesi ile yeni kadro oluşumlarının zor olmayacağını, insan ve imkânın Merkez Parti’de olabileceğine dikkat çeken Albayrak, katılımcıların genellikle ülkedeki kurumsal çöküşten, büyük üzüntü duyduklarını, bu üzüntünün korkuya evrildiğini ve ülkenin geleceğinin önemli ölçüde tehdit altında olduğunun altını çizerek, bu çöküşten kurtulmanın yolu eski alışkanlıklardan kurtularak yeni bir gözle, toplumsal barışı ortaya koyabilen, geleceğe yönelik bir siyaset anlayışıyla, ilkelerde birleşerek, siyasetteki çıkış yolunun tartışıldığını söyledi.

Tüm katılımcıların bundan umutlu ve mutlu olduğunu, yeni kadro hareketi ile bunun  başarılabileceğini belirten Albayrak, sözlerine şöyle devam etti:

“Bundan sonraki yol haritasında şu çalışmalar yapılacaktır.

1-İnsan ve imkanı hazırlayan Merkez Parti’de, teknoloji ve maddi imkanları, danışmanlık, araç, gereç, reklam, basın ve iletişim yoluyla kurumsallaşmasını sağlama,

2-Her yere gidilerek, bu siyaset anlayışının tanıtımı yapılacak, anlatılacak,

3- Yakın bir tarihte yapılacak kongre ile düşünüp faydalı olabilecek, çaba sarf edecek arkadaşların tespiti ile kutuplaşma olmadan, kucaklayıcı bir anlayışla yeni siyasete devam edip, orta yolu bulacağız.

4-Heyetimizce bu çalışmalara katkı sağlayacak, Merkezde Kadro Hareketinde görev alabilecek arkadaşlar belirlenecek, toplantılar, yüz yüze görüşmeler yapılacaktır.

5-Başta Prof.Dr.Abdurrahim KARSLI olmak üzere heyetimizce; Toplumda belli özellikleriyle toplumun güven ve sevgisini kazanmış, liyakatli, saygın, donanımlı kişiler ile görüşme ve ziyaretler yapılarak yeni siyasete kazandırmak için çaba sarfedilecektir.

6- Bu toplantıda aldığımız kararların, yapılan çalışma ve gerçekleşen sonuçlarının değerlendirilmesi için yakın tarihte bilgilendirme toplantısı yapılacağını bilgilerinize arz ederiz.

Bu vesile ile yeni yılınızı kutlar, yeni yılın ülkemize,

milletimize güven, huzur ve barış getirmesini temenni ederiz.”

ÇALIŞMA KOMİSYONU

Mv. Kemal ALBAYRAK – kalbayrak06@gmail.com

Metin ÇINAR

Cinarmetin06@hotmail.com

Prof.Dr.Hayrettin İVGİN

Hayrettinivgin@gmail.com

Hüsnü DÖĞER

ataavmyonetim@hotmail.com

Av.Hatice YILDIZ

info@yıldızeroglu.com

Güneş ALTUNER

gunesaltuner@gmail.com

2 Comments

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir