///

Türk Metal Sendikası Onursal Başkanı Pevrul Kavlak bugün defnediliyor

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Kavlak bugün defnediliyor

Yayın: 25.02.2024-15.06/Güncelleme: 25.02.2024-15.06

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle uzun zamandır kanser tedavisi gören Türk Metal Sendikası onursal başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak için Bugün saat 12.00’de Türk Metal Sendikası önünde bir tören yapıldı.

İş hayatına 1979 yılında M.K.E.K Silah ve Tüfek Fabrikası’nda adım atan Pevrul Kavlak 2009 yılında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olarak seçilmişti.

Kavlak, ikindi namazının ardından Kırıkkale Kavlak Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

“Sosyal Sendikacılık” isimli yayınlanmış bir kitabı bulunan Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Başkanlığı görevini yürütmekte iken rahatsızlığı nedeniyle görevini bırakmıştı. Halen TÜRK İŞ Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmekteydi.

Türk Metal Sendikası önünde yapılan törene başta Kavlak’ın ailesi olmak üzere, yakınları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ, TÜRK-İŞ yöneticileri ve konfederasyona bağlı sendikaların temsilcileri ile çok sayıda Türk Metal Sendikası üyesi katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, törende yaptığı konuşmada, “Çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Gerçekten yeri doldurulamaz bir sendikacıydı. Doğru, dürüst ve ilkeliydi. Allah mekânını cennet etsin” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay da Kavlak’ın 20 yıllık yol arkadaşı olduğunu belirten Atalay’da şöyle konuştu: “Benim dağ gibi arkamda duran, sırrımı anlattığım kardeşimdi. Pevrul kardeşim adil ve merhametliydi. Metal işçisi için, Türk işçisi için sabahlara kadar mücadele ederdi.”

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, Pevrul Kavlak’ın ülkeye, sendikasına ve Türk sanayisine büyük katkıları olan özel bir insan olduğunu söyledi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ’da şöyle konuştu: “Kavlak bilge bir liderdi. Pevrul Kavlak’ı unutmak mümkün değil. Bundan sonra onun çizdiği yolda, onun bize öğrettiği fikirler doğrultusunda, bize emanet ettiği her şeye el birliğiyle sahip çıkacağız. Hepimizin başı sağ olsun.”

Türk Bayrağı ve Türk Metal Sendikası Bayrağına sarılı tabutu memleketi olan Kırıkkale’ye gönderilen Kavlak’ın cenazesi, ikindi namazına müteakip Kırıkkale Kavlak Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

SONU GÖRMEK ÖNEMLİ

Kemal ALBAYRAK SONU GÖRMEK ÖNEMLİ İçinde yaşadığımız dünya hayatı dikensiz gül bahçesi değildir. Zıtlarla yaşamak her