///

Engelliler Haftası toplumsal farkındalık oluşturmalıdır

Engelliler Haftasının toplumsal farkındalık oluşturması önemlidir

Yayın: 10 Mayıs 2024- 11.58/Güncelleme: 10 Mayıs 2024- 11.58

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara- 

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, engelli bireylere adanan haftanın önemli olduğuna dikkat çekerek, amacına ulaşmasının sağlanması hem Devletin hem de vatandaşların görevi olduğunu söyledi.

Her vatandaşın engelli adayı olduğuna dikkat çeken Taşkın, engellilerin toplumun önemli bir parçası olduğunu hatırlatarak, “her zaman onların yanında olmalı ve desteğimizle yaşamlarını kolaylaştırmalıyız,” diyerek şunları ifade etti:

“Engelli adayı bireyler olarak, engelli kardeşlerimizin toplumumuzun önemli birer parçası olduğunu unutmayalım. Onların; ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının sağlanarak onurlu yaşamalarını temin etmek zorundayız. Engelli bireylerin toplum içinde yaşamlarını kolaylaştırmak için yasal düzenlemelerin yanı sıra vatandaşlar olarak da her türlü kolaylığı ve desteği sağlamak zorundayız.

Engelli adayı bireyler olarak, onların yerine kendimizi koyarak onlar gibi düşünmeye başladığımız zaman onların duygularını daha iyi anlamış olacağız. Toplumsal yaşantımızı huzurlu ve mutlu kılabilmek için engelli bireylerin yanında olmak, onlara destek vermek ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak insanı ruhen huzura kavuşturur. Engelli bireyin ruhen ve zihnen huzurlu olmasını sağlamakta tüm vatandaşlarımızın görevidir.

Bu duygu ve düşünceler çerçevesinde Engelliler Haftasının toplumsal farkındalık oluşturarak toplumun bilinçlenmesini sağlamasını diliyor, bu anlamlı hafta dolayısıyla engelli bireylerimize ve ailelerine sağlık, huzur ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir