///

İstanbul’da Akşemsettin ve Çırçır Mahallerinin kentsel dönüşümü için temel atıldı

İstanbul’da Akşemsettin ve Çırçır Mahallerinin kentsel dönüşümü için temel atıldı

 

Yayın:29.02.2024-15.36/Güncelleme:29.02.2024-15.36

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Akşemsettin ve Çırçır mahallelerinde 561 yapı, 720 bağımsız birimde oturan toplam 588 hak sahibini, aileleriyle birlikte depreme dayanıklı konutlarına kavuşturacak projenin temelini attı.

“En ileri seviyede halkçı belediyeciliğin temsilcileriyiz.”

En ileri seviyede halkçı belediyeciliğin temsilcileri olduklarını iddiayla söylediklerini vurgulayan İmamoğlu, “Bizimle onlar arasındaki fark, inanın zihniyet farkıdır. Ahlak ve haysiyet farkıdır. Aradaki fark; vatandaşa verdiği sözü şeref sözü kabul edenler ile vatandaşa yalan söylemekten utanmayanlar arasındaki farktır. Aradaki fark budur” dedi.

İmamoğlu, bu süreçte engellemelerle, bazı ilçe belediyelerinin sabote girişimleriyle de karşılaştıklarını aktararak şöyle konuştu: “Ama biz, işimize baktık. O bakımdan öyle bazıları gibi, ‘Karşıma kentsel dönüşüm mağdurları çıkar da hesap sormaya kalkarlar mı’ diye de endişe etmedim. Çünkü veremeyeceğimiz bir cevabımız yok.”

“Gençliğimizin, enerjimizin ve cesaretimizin eksilmeden büyüdüğünü de herkese hatırlatmak isterim”

“Gençliğimizin, enerjimizin ve cesaretimizin eksilmeden büyüdüğünü de herkese hatırlatmak isterim” diyen İmamoğlu, “Yetki sahibi vatandaşlarımız, bize sadece geçici yetki verirler. 5 yıllık yetki verir. Hani birine kalsa, her şeyi kendi çatısı altına toplayacak ya… Her şeyi ona verirseniz, hizmet gelirmiş. Her şeyi ona verirseniz var ya, bu milleti mahveder, mahveder. İyi ki biz varız. Böyle bir anlayış olabilir mi? Her yetkiyi ona verin. Muhtarlarımız; toplayın çantanızı pılınızı pırtınızı, evinize gidin. Başka belediye başkanı da olmasın. Her şey onun olsun. İstanbul da onun olsun. Bütün memleket de onun olsun. Allah yardımcısı olsun. Ne diyeyim? Allah yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Temeli atılan projeyle, bölgedeki 2 parselde, toplam 703 konut, 12 ticaret, 1 kreş ve 1 mahalle evi inşa edilecek.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir