/////

Sendika, sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntısı nedeniyle harekete geçti

Sendika, sağlık çalışanlarının ulaşımdan ücretsiz yararlanması için girişimde bulundu

Yayın: 20.03.2024-11.45/Güncelleme: 20.03.2024-11,45

yenidunyagazetesi.com
Ankara/ A. Merve AKYÜREK-

Özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının ulaşımdan ücretsiz yararlanması için sendika girişimde bulundu.

Sağlık Hizmet Kolunda faaliyette bulunan Anadolu Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (ANADOLU SAĞLIK SEN), sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntıda olduğuna dikkat çekerek, ulaşımdan ücretsiz veya %50 indirimli yararlandırılmaları için Cumhurbaşkanlığı’na resmi olarak başvuruda bulundu.

Sağlık çalışanlarının olağanüstü durumlarda milletin yanında yer aldığını, yoğun ve yorucu mesaisine rağmen görevini aksatmadan özveriyle çalıştıklarına vurgu yapılarak, sağlık çalışanlarının ekonomik olarak yıprandıklarını ve özellikle büyük şehirlerde çalışan sağlık emekçilerinin ulaşımda ciddi ekonomik sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekildi.

Anadolu Sağlık Sen’in, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na yaptığı başvuruda şöyle denildi:

“İnsan sağlığı üzerine 7/24 hizmet veren, olağanüstü durumlarda milletin yanında yer alan, yoğun ve yorucu mesaisine rağmen görevini aksatmamak için özveriyle çalışan sağlık çalışanları ne yazık ki ekonomik olarak yıpranmaktadırlar. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir vb büyükşehirlerde çalışan sağlık emekçileri ulaşımda ciddi ekonomik zorluklar yaşamaktadır.

Covıd-19 salgın sürecinde gayretli çalışmalarıyla büyük bir mücadele örneği sergileyerek milletimizi gururlandıran sağlık çalışanları kendi hayatlarını feda etmekten çekinmemişlerdir.

Ekonomik açıdan çok büyük sıkıntılar yaşayan sağlık emekçilerinin, halen ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanan diğer kamu görevlileri gibi değerlendirilmeye ihtiyaç vardır. Bu nedenle sağlık teşkilatlarında çalışanların kadro ve unvanına bakılmaksızın ulaşım hizmetlerinden ücretsiz veya %50 indirimle yararlandırılmalarının sağlanması hususunu takdir ve tensiplerinize arz ederiz. “

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

SONU GÖRMEK ÖNEMLİ

Kemal ALBAYRAK SONU GÖRMEK ÖNEMLİ İçinde yaşadığımız dünya hayatı dikensiz gül bahçesi değildir. Zıtlarla yaşamak her