//

Araştırmacıların mağduriyeti giderilmelidir

3

Hürriyetçi Sağlık Sen, Araştırmacıların sorunlarını dile getirdi

Yayınlanma: 30.01.2024-01.12/Güncelleme:30.01.2024-01.12

yenidunyagazetesi.com
Ankara/A. Merve AKYÜREK-

 

Hürriyetçi Sağlık Sen genel başkanı Muhammet Birinci, beraberindeki heyetle Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Celal ŞAHİN’i makamında ziyaret ederek Araştırmacıların mağduriyetlerini dile getirdi.

Hürriyetçi Sağlık Sen genel başkanı Muhammet Birinci, ziyarette ele aldıkları konular arasında yer alan Araştırmacıların sorunları ile ilgili olarak, 375 sayılı KHK’nın geçici 11. Maddesine göre zam ve tazminatlar ile ek ödeme bakımından müdür yardımcısı ile eşitlenen Araştırmacıların her ay yaklaşık 13 bin TL kayıplarının olduğunu, hem  % 20 artırımlı ek ödemeden ve hem de taban ve teşvik ödemelerinden mahrum bırakıldıkları Yönetim Hizmetleri Genel Müdürüne ifade edildi.  Birinci, 23 Haziran 2022 tarihinde yayınlanan 7411 sayılı Kanun’un 12. Maddesinde yapılan düzenleme ile döner sermaye bütçesinden ödenen ek ödemelerin artık genel bütçeden ödenmeye başlanması ile birlikte % 20 artırımlı ek ödemeden kesinlikle yararlandırılması gerektiğini ifade ettik, dedi.

Taban ve teşvik ödemeleri hakkında hukuki bir düzenlemeye gidilerek mali kayıplarının giderilmesi gerektiğini aktardıklarını belirten Birinci, Sağlık Bakanlığının, geçmişte hizmeti geçen Araştırmacılara bir vefa borcu olduğunu söyledi.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin’in, Araştırmacıların bilgi ve tecrübelerinden yararlandıklarını, mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çabayı sarf edeceklerini ifade ettiğini belirten Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanı Muhammet Birinci, konunun takipçisi olacaklarını, Genel Müdür Şahin’in samimi ve çözüm odaklı yaklaşımı ile cesaret, vakar ve liyakatle bütünleşik adil bir yönetim anlayışına sahip, hizmet ehli bir idareci olduğuna tanıklık ettiklerini sözlerine ekledi.

3 Comments

  1. 663 sayılı KHK ile Araştırmacı kadrosuna atanan, kurum ve kuruluş yöneticilerinin iradeleri dışında ellerinden alınan ve 13 yıldır ödenmeyen kazanılmış özlük haklarını,6 dönem toplu sözleşme ile verilmeyen %20 sabit ek ödeme zammını, Sağlık Bakanlığınca yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliğinde Taban ve Teşvik ek ödeme ödenen personel kapsamı dışında bırakılan biz Araştırmacıların katlanarak artan sorunlarını ilgili mercilere taşıyan Hürriyetçi Sağlık Sen Başkanı Muhâmmet Birinci beye teşekkür ederim.

  2. Araştırmacıları haber yapıp uğradıkları haksızlıkları delile getirdiğiniz için müteşekkiriz saygılarımla

  3. Muhammed beye, bizi duymayanlara, görmeyenlere yıllardır söylenenleri bir kez daha söyleyip gündeme getirdiği için teşekkür ediyorum sağolsun var olsun…

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir