///

İYİ PARTİ’DE YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR

İYİ PARTİ DE YAPRAK DÖKÜMÜ!

Yayın:16.02.2024-00.40/Güncelleme:16.02.2024-00.40

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi-Ankara-

İYİ Parti’de yaprak dökümü devam ediyor.

Son gelen bilgilere göre İYİ Parti Polatlı Belediye Başkan adayı Zuhal Babaözü Yıldırım adaylıktan çekilirken, aynı zamanda partisinden de istifa etti.

İYİ Parti Belediye Başkan adayı Zuhal Babaözü Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Zuhal Babaözü Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

“Türk Milletine hizmet etmek için yola çıktığım İYİ Parti’nin son gelişen olaylar ile çizgisinden saptığını üzülerek görüyorum. Türk Milletine hizmeti bir nefer olarak sürdüreceğim. İYİ Parti Polatlı Belediye Başkan adaylığımdan çekiliyor ve üyeliğimden istifa ediyorum. Yüce TürkMilletine saygılarımla. Zuhal Babaözü Yıldırım”.

İLHAN DEREKÖY’DEN ANLAMLI MESAJI!

Bu arada kendisi Belediye Başkanlığına aday gösterilmediği için ilçe başkanlığından ve İYİ Parti’den istifa eden İlhan Dereköy’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yetkin Öztürk’e seslenerek; “Görev tamamlandı! Ankara eski il başkanı GİK üyesi Yetkin Öztürk İYİ Parti Polatlı Belediye Başkan adayı olmanı bekliyoruz” diye yaptığı paylaşımını daha sonra kaldırdı.

İYİ PARTİ ETİMESGUT İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

İYİ Parti aday tanıtım toplantısında Etimesgut Belediye Başkan adaylığına Hilmi Özer’in isminin açıklanması sonrasında Etimesgut ilçe teşkilat üyeleri protesto etmiş ve Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Zorlu ve Burak Akburak’ı itifaya davet etmişlerdi.

AK PARTİ ESKİ İLÇE BAŞKANI

Etimesgut ilçe teşkilatı, ismi açıklanan Belediye Başkan adayı Hilmi Özer’in eski AK Parti Etimesgut İlçe Başkanı olmasını gerekçe göstererek tepki göstermişlerdi.

ETİMESGUT TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Etimesgut ilçe teşkilatı aday tanıtım toplantısında yaşanan olayın ardından sosyal medyadan yapılan açıklama ile hem ilçe başkanı Gazi Ercüment Tekin hem de Yönetim Kurulu Üyeleri istifa ettiler.

İLÇE BAŞKANININ İSTİFASI

İlçe Başkanı Tekin, 14.02.2024 tarihli istifa dilekçesinde şu gerekçeleri öne sürdü:

Etimesgut ilçemizde aday belirleme sürecinde teşkilatın fikri alınmadan, hiçbirşey sorulmadan teşkilatın itiraz edeceği Belediye Başkan adayını belirlemesinden dolayı ilçe başkanlığından gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum.”

İlçe başkanı Ercüment Gazi Tekin’in dilekçenin tamamını büyük harflerle yazması dikkat çekti!

İLÇE YÖNETİMİ DE SOSYAL MEDYADAN İSTİFASINI AÇIKLADI

Bu arada ilçe Yönetim Kurul Üyeleri de sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamayla istifa ettiklerini duyurdular.

“İlçe teşkilatımız yok ksayılarakk açıklanan Etimesgut belediye başkan adayının akp’den kopamamış, akp’yi profilinden bile kaldırma gereği duymamış bir aday getirilmesinden dolayı İLÇE TEŞKİLATI olarak İSTİFA ETMİŞ bulunmaktayız.”

ADANA İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Adana il başkanı Azime Kocacık’da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

Kocacık, istifa gerekçesinde şunları söyledi:

“Adanamızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatlerini düşünerek yürüttüğüm Adana İl Başkanlığı görevimden lüzum görmem sebebi ile ayrılmış bulunmaktayım. Başkanlık görevim süresince görev sâdakatimi hakkaniyetle yerine getirmenin huzurunu taşıdığımı bilmenizi isterim. Bu süreçte desteklerini benden esirgemeyen Genel Başkanımız Meral Akşener’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

SAMSUN İLKADIM İLÇE BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İSTİFA ETTİ

SAMSUN İlkadım ilçe başkanı Murat Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, parti binasında yaptıkları açıklamayla istifa ettiklerini duyurdu.

KULA İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Kula İlçe Başkanı Mehmet Yurt’da İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir