///

Emekliler AKP binasına yürüdü

Emekliler AKP binasına yürüdü

Yayın: 11.02.2024-00.14/Güncelleme: 11.02.2024-00.13

Yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara-

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu Üyeleri emekli maaşlarına yapılan zam yapılması isteğiyle Ak Parti binasına yürüdüler.

Slogan atarak AK Parti binasına yürüyüşe geçen emeklileri polis durdurdu. “Emekliler sandıkta hesap soracak” sloganlarıyla yürüyen emeklilere polis izin vermedi: “Seçim sürecinde hiçbir siyasi partinin önünde basın açıklama yapılmasına izin vermiyoruz” denilerek durdurulan emekliler, “Emekliler emeklerinin karşılığını istiyor” diye slogan attılar.

Tüm Emekliler Sendikası Eskişehir Şubesi’nin de katıldığı yürüyüşte açıklama yapan sendika Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi  Nalan Karagöz ise, “En düşük emekli maaşı 2008 yılı öncesi asgari ücretin yüzde 110 üzerinde olması yasal güvencesi vardı. SGK’da reform adıyla AKP iktidarı tarafından yapılan düzenlemeyle bu yasal güvence kaldırıldı. Aylık bağlama oranları her yıl sürekli düşürüldü ve bugüne geldik” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü’de katılarak destek verdi.

Tüm Emekliler Sendikası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Karagöz yaptığı açıklamada, “Bzlere sefalet içinde bir yaşamı kader olarak dayatıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Sefalete teslim olmayacağız.” Diyerek şunları ifade etti:

“En düşük emekli maaşı 2008 yılı öncesi asgari ücretin yüzde 110 üzerinde olması yasal güvencesi vardı. SGK’da reform adıyla AKP iktidarı tarafından yapılan düzenlemeyle bu yasal güvence kaldırıldı. Aylık bağlama oranları her yıl sürekli düşürüldü ve bugüne geldik. SGK, yargı ve Maliye Bakanlığı’nda örgütlü olan kısa adı BES olan Büro Emekçileri Sendikası BES-AR’ın son ocak ayı verilerine göre açlık sınırı 21 bin 953 lira. Yoksulluk sınırı 56 bin 942 lira. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 26 bin 712 lira. Bilim insanlarından oluşan enflasyonu araştırma grubu ENAG’ın son tespit ettiği yıllık enflasyon oranı yüzde 129.11’dir. Aylık asgari ücret 17 bin 2 lira. Tüm bilimsel veriler apaçık orta yerde dururken, AKP’nin saray iktidarı emekli aylığını 10 bin lira yapmakla övünerek, bizlere sefalet içinde bir yaşamı kader olarak dayatıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Sefalete teslim olmayacağız.”

Kaynak: ANKA Haber Ajansı

Fotograf: Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir