///

Erdoğan; “Mamak, hizmet ve eser siyasetimizin Ankara’daki sembollerinden biri hâline dönüştü”

Erdoğan; “Mamak, hizmet ve eser siyasetimizin Ankara’daki sembollerinden biri hâline dönüştü”

Yayın: 19.03.2024-16.58/Güncelleme: 19.03.2024-16.58

yenidunyagazetesi.com
Haber Merkezi/Ankara- 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak’ta toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Mamak’ın eski görünümünden kurtulması ve bir daha geriye düşmemesi için her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdik. Böylece Mamak, hizmet ve eser siyasetimizin Ankara’daki sembollerinden biri hâline dönüştü” dedi.

Mamak’ın, 40’tan fazla ilin Ankara’ya giriş kapısı ve Ankara’nın nüfus açısından dördüncü büyük ilçesi olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mamak’ın eski hâlini hepimiz hatırlıyoruz. Daha önce Mamak deyince akla ilk gecekondular gelirdi, çarpık yapılaşma gelirdi, yokluk ve yoksulluk gelirdi” dedi.

“MAMAK, ANKARA’DA BİR BAŞARI HİKÂYESİ OLARAK KENDİNDEN SÖZ ETTİRİYOR”

“Böylece Mamak, hizmet ve eser siyasetimizin Ankara’daki sembollerinden biri hâline dönüştü” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık büyüyecek yeri kalmamış ve bunun yol açtığı sorunların altında ezilen kimi ilçelere göre Mamak, hâlâ potansiyeli yüksek yerlerin başında geliyor. Her ne kadar biraz geriden gelmiş olsa da Mamak bu yarışta giderek öne geçen bir ilçemizdir. Modern binalarıyla, yeşil alanlarıyla, spor tesisleriyle, kültür merkezleriyle ilçemiz göz dolduruyor. Özellikle belediye yatırımlarında ilçemiz, Ankara’da bir başarı hikâyesi olarak kendinden söz ettiriyor.”

Bugün bu eser ve hizmet zincirine yeni halkalar eklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamak Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 52 kalem yatırımı resmen hizmete sunduklarını ve bu projeler arasında havuzlar, millet kıraathaneleri, bahçeler, kapalı pazar yerleri, kütüphaneler, anaokulları, müzeler, gençlik merkezlerinin bulunduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir