///

Etimesgut Belediyesine provokasyon iddiaları!

Etimesgut Belediyesi provoke(mi) ediliyor!

 

Yayın: 27 Nisan 2024- 12.33/Güncelleme: 27 Nisan 2024- 12.33

yenidunyagazetesi.com

Haber Merkezi/Ankara- YORUM HABER

Yerel Seçimlerde MHP’den CHP’ye geçen Etimesgut Belediyesi, MHP’li kadrolarla çalışmaya devam ederken, Etimesgut genelinde temizlik şikâyetleri gelmeye başladı.

Mazbatasını aldıktan sonra 9 günlük Bayram tatilinin ardından görevine başlayan Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, randevulu randevusuz gelen ziyaretçilerini ağırlarken, bir yandan da belediyenin halen devam eden yatırımlarını takip etmeye çalışıyor. Belediye Meclis Kararlarını, personel ve Etimesgut’un yapısal sorunlarını yakından takip ederek sorunları çözmeye çalışan Beşikçioğlu, şimdi de sokak temizliğiyle ilgili gelen şikâyetleri değerlendirmek zorunda.

Türk insanı mensubu bulunduğu İslam dininin gereği olarak da temizliğe önem verir ve temizlik konusunda oldukça hassastır. Evindeki banyonun, lavabonun, tuvaletin, halının kullanımı, diğer yandan vücut temizliği gibi konulara gösterdiği hassasiyeti ne yazık ki çevre temizliğinde göstermiyor.

   

Sokağa çıktığınızda şöyle bir bakın etrafınıza; parklar, bahçeler, yollar, kaldırımlar sigara izmaritleri, çekirdek kabukları, kâğıt, poşet vs. atıklarıyla dolu. Piknik yapmak için mesire yerlerine gidenlerin bıraktıkları çirkin görüntülerden hiç bahsetmiyorum, zira konumuz Etimesgut ilçesinin temizliğine gölge düşürülmesi… Yola, kaldırıma her şey atılıyor. Pazar yerlerinin pisliği utanç verici! Özellikle son zamanlarda bazı mahalle gruplarında temizlik konusunun sıkça gündeme getirilmesi Etimesgut belediyesine karşı provokasyon şüphesini gündeme getirdi.  Edindiğim bilgiye göre pek çok mahallede temizlik sorunu var. Belediyeye bu konuda sıkça şikâyetler geliyormuş. Belediye, temizlik konusunda kesinlikle taviz vermiyor ama bazı yerlerde çöplerin kasıtlı olarak sokak aralarına ve konteynerlerin dışına bırakıldığı, temizliğin eskiden olduğu gibi aynı özenle yapılmadığı, belediyenin çalışmalarını engellemeye ve temizlik konusunda provokasyon içinde olanların olduğu ifade ediliyor. Yine edindiğim önemli bir bilgiye göre de temizlik konusunda kasıtlı olarak engellemelerle karşılaşıldığı, bu sorunların önümüzdeki günlerde çözüleceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Bunlarda İlginizi Çekebilir